vrijdag 22 augustus 2008

Idées pour l'apéro

Ergens, ik weet niet meer waar, las ik vorige week dat Zuid-Franse wijnboeren bewust mixdrankjes op basis van wijn creëren om een jong publiek te lokken. Toevallig kwam ik zelf deze vakantie op twee plekken dergelijke mixdranken met wijn tegen, telkens op een leitje geschreven: een Kir Catalan met muscat, bij de Cave de Taxo, een fantastische wijnwinkel annex tapasbar annex 'beergarden' om de hoek bij onze camping, en twee in de keuken van de gîte van Domaine des Marrans in Fleurie, in de Beaujolais. 's Avonds dronken vier jonge Nederlanders op het terras van Restaurant des Sports zo'n aperitief. Ze leken het wel lekker te vinden. Eerlijk gezegd zijn dergelijke recepten me op eerdere vakanties nooit opgevallen. Zijn het inderdaad die nieuwe creaties, of misschien toch lokale tradities? Zal ik er eens een fles Beaujolais aan wagen?