Cuvee Beukers - Make your own wine
Morgenavond ga ik bij een fruitteler in de Betuwe eens leren hoe het wijnmaakproces in zijn werk gaat. Verslag zal volgen.
Als ik nu een paar duizend dollar op de plank had liggen, had ik het anders kunnen aanpakken. Dan had ik in Californië een fors aantal kilo's druiven gekocht en had daar wijn van laten maken door het bedrijf Crushpad. Ik had zelf van te voren via een invulformulier wat keuzes moeten maken. Welk druivenras wil ik, welke gistsoorten, het percentage alcohol, de hoeveelheden gewenste tannine, lagering op eik of niet etc...Zo had ik zelf mijn eigen recept kunnen indienen, waarmee de wijnmakers dan voor mij aan de slag waren gegaan. Als ik mijn vakantie in San Francisco had gepland, had ik ook kunnen helpen met het oogsten van de druiven of het persen. Maar als ik daar geen tijd voor had gehad, had ik via de webcam het proces kunnen volgen. Na twee jaar had ik dan een zelf ontworpen etiket kunnen insturen, die ze daar op mijn flessen hadden geplakt. Vervolgens had ik dan zo'n 300 flessen eigen wijn gehad. Misschien had ik ze dan wel kunnen verkopen: nu in Utrecht Cuvée Beukers! Maar helaas, ik heb geen 4 tot 10.000 dollar op de plank liggen. Ik ga gewoon voor 25 euro morgenavond naar een workshop wijn maken. Ook leuk ;-)