Spätburgunder Rotwein
De laatste Bremer fles was zondag aan de beurt: Oberrotweiler Henkenburg Spätburgunder Rotwein Trocken 2004, van de Kaiserstuhler Winzerverein Oberrotweil. Wat een mond vol toch, die Duitse wijnen. Even kort wat uitleg: het gaat hier om een pinot noir (spätburgunder) van de akker Henkenburg in Oberrotweil. Oberrotweil ligt in Baden, een vrij zuidelijk gelegen wijnbouwgebied in Duitsland waar uitstekende rode wijnen vandaan komen. Deze wijn had een mooie rode kleur, was kleurloos aan de randen en had een (te) hevig aroma van aardbeien. Bijna aardbeienlikeur, zo sterk was het. Ik vond het bij het eten veel beter passen dan zo op de bank, bij een stukje kaas.
We dronken de Spätburgunder bij fazant, met dank aan Maarten, die op het nieuwe forum van Wijnsuggestie een prima suggestie deed om te eten bij Spätbürgunder: Moritzburger fazant met linzen. Maarten's recept heeft het over een hele fazant, die je met bramen moet vullen. Helaas had onze Groene Weg-slager geen hele fazant, maar wel fazantenfilets. Die bleek je ook prima met de laatste bramen uit de diepvries te kunnen vullen. Plakjes spek om de gevulde filets wikkelen, kort aanbraden en daarna nog een minuut of tien in de oven. Linzen met groenselderij erbij, een stukje speltbrood van zaterdag en een glaasje Spätburgunder .... Smullen maar.